Dietetyka
![]() |
Kurs Dietetyka ONLINETRWA NABÓR |
Na naszym kursie nauczysz się:
- podstaw dietetyki
- zasad dietetycznego żywienia
- zapoznasz się z rodzajami diet i odpowiednim ich doborem w zależności od różnego rodzaju schorzeń.
Program szkolenia
- Suplementy w diecie ( rola suplementów, witaminy i składniki mineralne, typy suplementów wspomagających odchudzanie)
- Planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
- Planowanie diety lekkostrawnej (cele i założenia, dobór produktów, planowanie i modyfikacja, jakościowe i ilościowe metody oceny jadłospisów)
- Zasady racjonalnego żywienia, właściwości składników pokarmowych
- Podstawy nauki o żywieniu człowieka
- Stosowanie zasad racjonalnego żywienia
- Planowanie diety odchudzającej (analiza masy ciała, BMI, przyczyny otyłości, metody leczenia, indeks glikemiczny, popularne diety)
- Podstawy funkcjonowania narządów organizmu człowieka
Szkolenie skierowane jest do
- wszystkich osób zainteresowanych zdobyciem nowych umiejętności z dziedziny dietetyki
- osób zaczynających swoją przygodę ze zdrowym odżywianiem
- osób, które ukończyły 16 lat
Sposób realizacji szkolenia
Kurs realizowany będzie w formie zdalnej (online w czasie rzeczywistym) z wykorzystaniem komunikatorów Skype bądź GSuit w dni i godziny wskazane w harmonogramie.
Szkolenie odbędzie się poprzez połączenie z wykładowcą, który będzie omawiał poszczególne zagadnienia tematyczne. Słuchacze będą również otrzymywać materiały w wersji elektronicznej i zadania do wykonanania.
Wymagania sprzętowe to laptop z kamerką, mikrofonem i podłączeniem internetowym.
Prowadzący
Prowadzący szkolenie posiada wykształcenie wyższe kierunkowe zgodnie z prowadzoną tematyką szkolenia oraz przygotowanie pedagogiczne. Zaangażowany jest w wykonywanie swojej pracy, rozwiązuje rzeczywiste zagadnienia związane z tematyką kursu. Wieloletnia współpraca upewniła nas w przekonaniu, że jest to osoba wykwalifikowana i kompetentna.
Zapewniamy
- Materiały szkoleniowe (diety,schematy i wykresy, tabele składu i wartości odżywcze produktów spożywczych, wybrane normy żywienia człowieka) zostaną udostępnione przez prowadzącego na platformach online. Uczestnik otrzyma bezpłatny dostęp do platform online m. in. Aplikacji Google: Meet, Cllasroom, Moodle, Skype.
- Uczestnik po zakończeniu szkolenia otrzymuje zaświadczenie wydane na podstawie § 22 ust. 3 i 4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 652).
Czas trwania i termin kursu
Program szkolenia obejmuje 60 godz. dydaktycznych realizowanych zgodnie z zaplanowanym harmonogramem.
Zajęcia będą odbywały się kilka razy w tygodniu, w godzinach dostosowanych do uczestników.
Ostateczne godziny spotkań zawsze ustalane są z kursantami na klika dni przed szkoleniem.
Zapisy i informacje
- opiekun szkolenia: Monika Wawiórko
- e-mail: m.wawiorko@zdz.bialystok.pl
- telefonicznie: 86 272 64 27
- on-line: https://e-zdz.edu.pl/Rejestracja.aspx?id=47357